Ga naar de inhoud

Over Phyleen

Aangenaam!

Sinds 2015 werk ik bij VIStrainingen als trainer en coach. Dat doe ik nog steeds (en met heel veel plezier). Waar ik me binnen VIS voornamelijk mee bezighoud zijn thema’s rondom persoonlijk leiderschap, talentontwikkeling en oplossingsgericht werken. Toen ik hier net een half jaar werkte, werd ik ziek. Op mijn 25ste werd ik gediagnosticeerd met lymfeklierkanker (Hodgkin stadium 3B) en ben ik 8 maanden druk geweest met chemo’s (16 in totaal), een pericardpunctie omdat ik teveel vocht bij mijn hart had, een beweegprogramma om weer fitter te worden en ik ging naar een medisch psycholoog voor mentale ondersteuning.

Op 9 februari 2016 kreeg ik te horen dat ik beter was. Het was voor mij de start van een verwarrende tijd. Ik was officieel beter, maar voelde me niet fit. Ik moest mijn plek weer vinden in het ‘normale’ leven, zonder de structuur van ziekenhuisafspraken en visite. Ik vergeleek mezelf met de Phyleen van vóór de kanker en dat beviel me niet: ik was moe en somber, in plaats van energiek en vrolijk. Ik had geweldige mensen om me heen en toch voelde ik me enorm eenzaam in deze tijd. Joost en ik hadden weer een nieuwe balans in onze relatie te vinden en ik ben met 2 stappen voorwaarts en 1 stap terug weer aan het werk gegaan. Al met al kan ik nu zeggen: het herstel vond ik mentaal de lastigste periode van het ziek zijn. Ik kom nu ook tot de conclusie dat het herstel echt onderdeel is van het ziek zijn.

Omdat het zo ingewikkeld is, ben ik gestart met The Lemon Works. Als coach begeleid ik nu anderen in dit herstelproces. Ik help je met het ontwarren van dit ingewikkelde verhaal, zodat je weer voluit kunt leven nu je beter bent.